BASIN DUYURUSU

Ulusal Çay Konseyi

BASIN DUYURUSU

 

BASIN DUYURUSU

 

Ulusal Çay Konseyi eski yönetim kurulu üyemiz Sayın Nevzat PALİÇ tarafından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada kamuoyunu yanıltıcı bilgi vererek konseyimizi zan altında bıraktığı görülmüştür.

 

Ulusal Çay Konseyi’nin 11. Olağan Seçimli Genel Kurulu 25 Nisan 2019 tarihinde “Ulusal Çay Konseyinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliği’ne” bağlı kalarak gerçekleştirilmiştir. Sayın Nevzat PALİÇ’in bağlı olduğu alt guruptaki üyelerime oy kullandırılmadığı iddiası eksik bilgi olup kamuoyu kasıtlı bir şekilde yanıltılmaktadır.

 

Ulusal Çay Konseyi’nin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin “Genel Kurulun Oluşumu ve Toplantıları”  başlıklı 11. maddesinde: “Kurucular Kurulu üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşları dışında, giriş ve yıllık üyelik aidatlarını ödemeyenler Genel Kurulda oy kullanamazlar” hükmü mevcuttur. Uzun süre Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği yapan Sayın Nevzat PALİÇ tarafından bu hüküm gayet iyi bilinmektedir.  Genel Kurul öncesi temsilcisi olduğu alt grubun talebi üzerine yönetmeliğin ilgili maddesi kendilerine de hatırlatılmıştır. Yapılan açıklamada 7 üyeme oy kullandırılmadı iddiası ile kasıtlı bir şekilde kamuoyunu yanıltılmaktadır. Sözü edilen alt gruptan 5 üye, yıllık aidatını ödememiş olduğunda yönetmelik gereğince oy kullanamamışlardır. Seçim aşamasında oy kullanmayı kendi isteği ile reddeden Sayın Nevzat PALİÇ seçime katılmamış, oy kullanmamış ve kendi alt grubundan çıkamayarak yönetim kuruluna seçilememiştir. Tarım Alt Gurubundan Çayeli Ziraat Odası ve Arhavi Ziraat Odası, oy kullanan üyelerin tamamının desteğini alarak yönetim kuruluna girmeye hak kazanmıştır.

 

İkinci bir husus olarak alelacele bir toplantı yapılarak görev dağılımı yapılmış ifadesi kullanılmıştır. Ulusal Çay Konseyinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 14. Maddesinde belirtildiği üzere “Yönetim Kurulu, ilk toplantıda üyeleri arasında görev bölümü yaparak bir başkan, başkanın temsil ettiği alt grubun dışından bir başkanvekili ve bir muhasebe yetkilisi seçer” ibaresi bulunmaktadır. Yönetmeliğe bağlı kalarak ÇAYKUR’ dan da iki temsilcinin olduğu, tüm alt grup temsilcilerinin katılımı ile yönetim kurulu ilk toplantısı gerçekleştirilmiş fikir birliği içerisinde görev dağılımı gerçekleştirilmiştir.

 

Konseyimizde başkan ve diğer üyeler arasında farkın olmadığı hususu Sayın Nevzat PALİÇ’ in de bildiği bir durum olup, çay sektörüne zarar veren bu talihsiz açıklamaları üzüntüyle karşıladığımızı,  kamuoyunun takdirine bırakırız.

 

Saygılarımızla,

Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
video prodüksiyon şirketi