ÇAYMER ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

Ulusal Çay Konseyi

Genel Haberler
ÇAYMER ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

 

ÇAYMER Projesi Çalıştayı Yapıldı

 

AB Delegasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve toplamda 10 Milyon Avroluk yatırım bütçesi olan “Rize Çay Araştırma Uygulama Projesi(ÇAYMER)” çalıştayı Rize Ticaret Borsasında çay sektörünün temsilcileri ve ilgilileri ile gerçekleştirildi.

 

Çalıştayda Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Faruk OFLUOĞLU ve ÇAYMER Teknik Destek Ekibi Lideri prof. Dr. Stephen NEWTON tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Ardından Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı-Konseyimiz Yönetim Kurulu Üyesi Resul OKUMUŞ tarafından Türkiye ve dünyada ki çay sektörü hakkında sunum yapıldı. Üç oturumda gerçekleştirilen çalıştayda “Çay Sektörü Rekabet Stratejisi ve Yol Haritası” oluşturması kapsamında çay sektörünün önemli aktörleri tarafından karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Rize Çay Araştırma Uygulama Projesi(ÇAYMER) kapsamında bir yandan altyapı geliştirme faa

liyetleri sürerken bir yandan da projenin Teknik Destek Ekibi çay sektörü ile ilgili kapsamlı saha çalışmaları yürütmektedir. Çayeli Musadağı mevkiinde kurulan ve 2018’de hizmete geçecek olan ÇAYMER tesislerinde başta AR-GE, Eğitim ve Danışmanlık olmak üzere çay sektörüne hizmet verecek aşamaya gelmiştir.

 

ÇAYMER Projesi bünyesinde gerçekleştirilen anahtar çalışmalar ve araştırma raporları ile çay sektörü rekabet stratejisi ve yol haritası çalışmaları hakkında kısa bilgiler vermektir. Çay Endüstrisinin Rekabet Edebilirliği için Stratejik Çerçevenin Oturtulması, ÇAYMER’ in İş Planının Oluşturulması, ÇAYMER’ in Operasyonel Hale Getirilmesi olmak üzere üç temel bileşen üzerinden desteklenen projede şimdiye kadar birçok rapor ve kurumsal çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

 

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
video prodüksiyon şirketi